Designers

Designers hösten 2018Old b New - 17/11 
Una Mundzic- 17/11

Utav origamipapper och pärlor tillverkar Sveriges yngsta designer smycken och assecoarer. Mitt namn är Una och jag är 12 år gammal" 

www.instagram.com/byunamjewellry 
Kentaurea - 17/11
JEX design -  24/11

Jessica König är en självlärd silversmed som efter att ha provat på många olika hantverkstekniker fastnade för silversmide där hon får utlopp för sin lekfullhet och fantasi.
Varje smycke tillverkas för hand efter egen design eller kundens önskemål vilket gör varje smycke unikt.

www.jexdesign.se 

www.instagram.com/jexdesignse 
Strandskap -   24/11


Strandskap formger och tillverkar handgjorda smycken i 925 silver, men även mässing och koppar. Tillsammans med sten, glas och annat material skapas unika, personliga smycken.

Mina foton är en parallell till silversmidet.

Stilen är enkel och avskalad. Jag strävar efter ett eget uttryck och att pröva nya idéer. Inspireras av naturen och olika detaljer i omgivningen. Vill förmedla en känsla av betydelse och ge bäraren styrka och mod att gå sin egen väg.

Marika Hylén

www.strandskap.se 


Omakasa  17/11

Omakasa är en japansk inredningsbutik med ett handplockat sortiment av noga utvalda produkter från Japan. Vi specialiserar oss på japansk design & inredning, traditionellt hantverk samt modernt designade köks- och inredningsföremål med fokus på funktionalitet, materialval och högsta kvalité. Allt med en enastående japansk estetik. Hos oss hittar du produkter både från nyetablerade hantverkare och familjeföretag som varit verksamma i decennier.

www.omakasa.se

www.instagram.com/omakasainterior 
HattiHatti 

"HATTIHATTI är en icke vinstdrivande ideell förening som arbetar för att stärka kvinnor i Nepal. Vi utbildar kvinnor från utsatta områden inom hållbar syteknik och entreprenörskap där de under ett år får den utbildning som krävs för att sedan starta upp eget företag i sina hembyar. Alla våra produkter görs med ett socialt och miljömässigt hållbarhetsfokus."

www.instagram.com/hattihattiofficial 
Maria Isakson - 24/11
Karins Blommiga -  10/11

Jag har alltid varit intresserad av skapande och har tecknat och målat sedan barnsben. Dessutom har jag gått olika grundkurser i olja och akvarell, keramik, teckna samt olika tekniker i dessa områden. Mina främsta motiv har anknytning till hav, natur och blommor och de olika årstidernas skiftningar. Dessutom gillar jag att fotografera oftast hav, blomster, natur och byggnader.
Mina foton finns på:

www.konst.se/karinnilsson 
Elie Ruby -   24/11

"Elie Ruby är ett nystartat, trendigt smyckesmärke. Utmärkande för våra smycken är deras lyster och hur de glittrar. Vi garanterar att de syns, även på långa avstånd! När vi grundade Elie Ruby var det en dröm som äntligen blev verklighet för oss och därför beslutade vi att vår första kollektion "Wild Visions" skulle inspirera till att vem som helst kan uppnå sina vildaste drömmar och visioner, precis som vi gjorde. Det är framförallt det vi vill att alla som bär smycken från Elie Ruby känner." 

www.elieruby.com 
Jenny Lou Store - 24/11

Grundaren och den kreativa kraften bakom
Jenny Lou Store är Jenny, en vintageinspirerad utbildad läderhantverkare som strävar efter att skapa miljövänliga och hållbara produkter med tidlös design.
Alla hennesläderprodukter är handsydda, i vegetabiliskt garvat läder, med fokus på detaljer som är avgörande för en långvarig slutprodukt.
Bakom varje produkt ligger kritiskt tänkande, metodiskt arbetande händer och kärlek till hantverket.
Hon skapar allt från väskor, accessoarer till inredningsdetaljer och mockasiner.


www.instagram.com/jenny_lou_store 
Kaide -  24/11

KAIDE är en Göteborgsbaserad familjetrio som designar och tillverkar smycken i sterling silver. Vi är ett urbant märke med passion för det uttänkt enkla. Vi gör geometriska former på nya, kreativa sätt. Vårt mål är att motverka slit-och-släng-samhället genom att skapa smycken som kan bäras länge. Snart hittar du vår kollektion på: 

www.kaide.se 
Bag of Plenty -24/11

"Bagofplenty designar accessoarer till dig och ditt hem. Inspirerade av gatukonsten i Göteborg har vi tagit fram både färgrika posters och svartvita fotografier som vi har med oss till Lindholmen street design market."
Anyhow design -     10/11, 17/11, 24/11 

Vi skapar våra smycken med passion och glädje mitt i Göteborg av delar som vi själva gjort, designat eller tex köpt på en designmarknad i LA. Nyckelord är stilrent, snyggt som tusan och kärlek.Anders och Barbro -  24/11

"Under namnet AndersochBarbro skapar den Göteborgsbaserade konstnären Åsa Kempe enkla men uttrycksfulla illustrationer. Målet är att krossa både patriarkat, PMS och långsamma vardagar samt att hjälpa både sig själv och andra att hantera det här så kallade livet. Hon driver också en liten tryckeriverksamhet från sin garderob där hon designar och trycker tröjor och tygtavlor med sina illustrationer."